Miskolc Városi Szabadidőközpont Nonprofit Kft.3530 Miskolc Görgey A. u. 19. Telefon: +36 46 506 442

Aluinvent DVTK - Sopron 45-62

Aluinvent DVTK - Sopron 45-62
Hazai környezetben lépett pályára az Aluinvent DVTK a bajnoki rájátszás három győztes mérkőzésig tartó döntőjének második összecsapásán, amelyen a címvédő Sopron Basket érvényesítve nagyobb erejét, magabiztos, 62-45 arányú győzelmet aratott. Folytatás csütörtökön Sopronban.

Hatvan éve nyert először bajnoki érmet a DVTK női kosárlabda csapata. A találkozó kezdete előtt Völgyi Péter szakmai igazgató és Cziczás László vezetőedző köszöntötte az 1958/59-es sikercsapat még élő tagjait, akiket felállva tapsolt meg a csarnok közönsége.

Bajnoki döntőhöz méltó, fantasztikus miliőben indult útjára a labda. Három percig Határ Bettin kívül más képtelen volt a gyűrűbe találni, roppant idegesen kezdtek tehát a csapatok, majd azt követően is Casas és Turner révén a vendégek tudták növelni az előnyüket.  A diósgyőriek az első mérkőzéshez hasonlóan indiszponáltan kezdtek, időt is volt kénytelen kérni Cziczás László (0-8). A negyed felénél aztán Mokango klasszikus centergóllal végre megtörte a jeget, de a zöld mezesek spanyolja rögtön válaszolt a túloldalon. A folytatásban beállt Szabó Fanni, de így sem kapta el a fonalat a hazai csapat. A védekezés rendben volt, de a 15%-os dobóteljesítmény nem sok jóval kecsegtetett. Mokango aztán értékesített két büntetőt, de Zahui lemásolta ezt a produkciót (4-12). A negyed végjátékában még Škorić is feliratkozott a pontszerzők közé egy könnyű kosárral, így nem úszott el a hajó (6-12).

Dupree vezérletével feljebb kapcsolt egy fokozattal a címvédő, és bár Medgyessy bevágott egy triplát, két perc alatt tíz fölé dagasztotta előnyét, jött is a hazaiak időkérése (9-21). Kétperces gólcsönd következett a találkozón, amit Walker-Kimbrough tört meg egy laza középtávolival, ezúttal a Íniguez mester érezte úgy, hogy magához kell rendelnie az övéit (11-21). Dupree és Škorić gólváltása után Cziczás László kapott technikait, amit Dupree bünetett meg egy ponttal, majd Turner hintett egy hármast (13-27). Škorić egy palánkos kosárral örvendeztette meg a drukkereket, majd Szűcs Réka dobálta be a büntetőit, Dupree duplájára Škorić reagált egy hasonló értékű dobással (19-29). A félidő hajrájában Mokango két büntijével tízen belülre jött a DVTK, de Turner hármasa miatt ez csak másodpercekig volt igaz, ráadásul a dudaszó előtt még Casas is bevágott egy hármast, magabiztossá téve ezzel a Sopron vezetését (21-35). A találkozó összképéhez tartozik azért, hogy a Sopron nem éppen puha védekezése az első negyedben mindössze két, a teljes első félidőben hét személyi hibát ért a játékvezetőknél.

Mindössze tíz másodpercre volt szüksége az Aluinvent DVTK-nak, hogy megszerezze első pontjait a második félidőben. Škorić, majd Mokango is villant, jól kezdték tehát ezt a periódust a piros-fehérek, Dupree válaszolt a túloldalon. Ezt követően azonban megváltozott a mérkőzés képe és elkezdte termelni a pontokat a hazai csapat. Putnina, Walker-Kimbrough és Škorić szállították a kosarakat. Miután Medgyessy büntetői is ültek, egészen szorossá vált az eredmény, zengett a csarnok, a szurkolók biztatása majd szétvetette annak falait (34-37). A vendégek vészes gólínségét Dupree – ki más – szakította meg, hogy aztán Casas hárompontosával végleg túljusson a hullámvölgyön a Sopron (34-42). A DVTK-időkérés után is a zöld mezesek maradtak lendületben és Crvendakić, valamint Dupree révén növelték az előnyüket. A játékrészben Casas duplái közt Walker-Kimbrough büntetőzött hibátlanul (36-50).

Walker-Kimbrough és Casas gyors gólváltásával kezdődött a negyedik negyed, majd a spanyolé volt a következő kosár is. Shatori egy büntetője után Szabó szerzett szemfüles duplát, de erre Zahui reagált egy hármassal (41-57). Innentől, a negyed felétől már nyugodt mederben csordogált a mérkőzés, Dupree duplájára  Škorić és Mokango pontjai voltak a reakciók (45-59). A nyitott kérdés az maradt, sikerül-e esetleg tízen belülre jönnie a DVTK-nak. Erre meg lett volna a lehetősége, hiszen a Sopron koncentrációja csökkent a mérkőzés végére, Zahui 2+1-es akciója azonban ezen reményeket is szertefoszlatta (45-62). A hálás közönsége így is nagy ünneplésben részesítette és felállva ünnepelte kedvenceit.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, döntő, 2. mérkőzés

Aluinvent DVTK - Sopron Basket 45-62 (6-12, 15-23, 18-15, 9-12)

Miskolc, Generali Aréna, 1800 néző. Játékvezető: Cziffra Csaba, Györffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta.
DVTK: Medgyessy 5/3, Walker-Kimbrough11, Škorić 12, Putniņa 2, Mokango 11. Csere: Zele, Kiss A., Szűcs R. 2, Szabó F. 2, Kányási. Vezetőedző: Cziczás László.
Sopron: Turner 8/6, Casas 18/6, Crvendakić 2, Dupree 19, Határ 4. Csere: Zahui 11/3, Fegyverneky, Dubei. Vezetőedző: Roberto Iniguez.


Edzői értékelés

Cziczás László: - Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez, ma bebizonyították, miért nem tudták megszorongatni se őket ebben az idényben. Nincs okunk a szégyenkezésre, játékosaim maximálisan küzdöttek az utolsó leheletükig. Úgy fogunk elutazni az harmadik mérkőzésre, hogy megcsináljuk a csodát és világszenzációt keltve egy ponttal megverjük a Sopront.

Roberto Íniguez: - Alapvetően kézben tartottuk a mérkőzést. A második félidő elején néhány percig kicsit puhák voltunk, akkor feljött a hazai csapat. Fontos volt, hogy ma játszott Fegyverneky Zsófia, ő a legfontosabb láncszeme a csapatomnak. Örölünk a győzelemnek, de van egy harmadik mérkőzés, amelyen koncentrálni és küzdeni kell.

Vissza

Ezeket olvastad már?

Hétfőn hazai pályán egyenlíthet az Aluinvent DVTK

Az első mérkőzésen elszenvedett vereség után hazai környezetben egyenlítene az Aluinvent DVTK csapata a bajnoki döntőben. A Sopron Basket elleni finálé hatalmas érdeklődéssel várt második összecsapása hétfőn 18:30-tól kezdődik a Generali Arénában.

MeseFilmfónia

Multimédiás koncertvarázslat a legnagyobb rajz-, és kalandfilm slágerekkel!

OMEGA Koncert

Tűzvihar