Miskolc Városi Szabadidőközpont Nonprofit Kft.3530 Miskolc Görgey A. u. 19. Telefon: +36 46 506 442

Aluinvent DVTK - ZTE 82-66

Aluinvent DVTK - ZTE 82-66
A Női Kosárlabda NB I. A-csoport rájátszásában a mindent eldöntő 3. mérkőzésen magabiztosan, 16 ponttal győzött a ZTE ellen az Aluinvent DVTK, és az 5. helyért folytathatja. Az ellenfél a PEAC, az első találkozót szerdán, Pécsett játsszák a csapatok.

Az már a bemelegítésnél látszott, hogy az Aluinvent DVTK esélyei jelentősen nőttek, hiszen a keddi edzésen sérülést szenvedő Tina Jovanović vállalni tudta a játékot.

A találkozó gyászszünettel indult, Szaniszló Sándorra, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség egykori főtitkárára emlékeztek az egybegyűltek.

Maikel López a Czank Tímea, Rasheed Rita, Szécsi Orsolya, Louella Tomlinson, Tina Jovanović kezdőötöst küldte pályára.

A találkozó Bays kosarával indult - 7 másodperc kellett hozzá -, azonban Jovanović szintén közelről egalizált (2-2). Két alacsonyabb ember, Burkholder és Rasheed is közelről talált a gyűrűbe, tartva a düntetlent (4-4). A folytatásban Jovanović szerzett labdát a saját térfélen, majd ugyanebben a támadásban leszedett egy támadólepattanót, és 2+1-es kombinációjával először szerzett vezetést a DVTK (7-4). Nagy D. triplával egyenlített, Czank középtávolija után azonban ismét hazai vezetést mutatott a tábla (9-7). Bays középtávolijára Rasheed hárompontossal válaszolt, Jovanović pedig újabb támadólepattanó, gyűrű alatti ziccer kombinációt mutatott be (14-9). Amikor Rasheed újabb gyors támadás végén 7 pontra növelte az előnyt, Gáspár Dávid időt kért (16-9). A frissen beálló Szalay ponttal mutatkozott be, az ellentámadásban azonban Tomlinson is megdobta első kosarát (18-11). Jovanović hét és fél perc után már 9-nél járt, amikor újabb palánk alatti helyzetet értékesített (és 5 lepattanót is szedett - 20-11). Czank kapott pihenőt elsőként, helyére Horváth Bernadett állt be, míg Burkholder büntetőből, Szalay triplából léptette csapatát (20-16). Még mielőtt kiszámolták volna a vendégek, hogy már csak 4 pont a hátrány, újra 8 volt Rasheed hármsának és Tomlinson ziccerének köszönhetően (25-16). A negyedet Szalay kosara zárta (25-18).

A második tíz perc Rasheed kosarával indult (27-18). Burkholder triplája azt jelentette, hogy 3 kísérletből háromszor találtak be távolról a vendégek, viszont Tomlinson is három pontot szerzett, egy faultos kosárból és az érte járó büntetőt is értékesítette (30-21). Gorjanácz Ágnes is játéklehetőséget kapott, miközben Hegedűs-Őri két büntetőt, Nagy pedig triplát dobott. És Czank is betalált ugyanilyen távolról (33-26). Nagy olyan takarót kapott Tomlinsontól, hogy a következő alkalommal inkább visszadobta a saját térfelére a labdát, de meg sem próbálkozott a gyűrű alól a pontszerzéssel. Gorjanácz pontjaival ismét 9-re nőtt a különbség, ami vendég időkérést eredményezett (35-26). Érdekesség, hogy a mérkőzés eddigi szakaszában nagy küzdelmet láthatott a közönség, többször kerültek földre a lányok, viszont az előző találkozóval összehasonlítva alig fújtak személyi hibát a játékvezetők. Burkholder és Nagy pontjaival kissé felzárkózott a ZTE, ezért Maikel López is elérkezettnek látta az időt, hogy összegyűjtse maga köré a csapatát. Jovanović begyűjtötte harmadik hibáját, ezért leült a kispadra, helyére Szécsi állt vissza, a palánk alatt pedig Tomlinson helyettesítette kiválóan támadásban és védekezésben. Nagy értékesítette a két büntetőt, Horváth B. pedig jóval távolabbról volt pontos (37-32). Tomlinson a gyűrű alól szerzett pontokat (39-32), Bays is így tett, igaz, ő kapott egy ráadás lehetőséget is (39-35). Gorjanáczot a félpályánál gáncsolták a játékvezetők háta mögött, majd Burkholder ellen harcolt ki hibát. A közönség amiatt tüntetett, mert sokáig úgy tűnt a játékvezetők sem értenek egyet, mi is a helyes ítélet. A páros sportszerűtlen szabálytalanság után mindkét játékos a büntetők felét dobta be. (40-36). Szalay triplája után egy pontra csökkent a különbség, ami Szécsi és Czank ziccerét követően ismét 5 pontra nőtt (44-39)

A második félidő több kihagyott dobást követően Burkholder triplájával és a visszatérő Jovanović ziccerével indult (46-42). Czank is távolról emelte a gyűrűbe a labdát, másodszor ezen a délutánon (49-42). Tomlinson maradt a kaptafánál, és a gyűrű alól dobott kosarat, Nagy pedig csapata 7. tripláját termelte (12 kísérletből, 51-45). Szalay kosarával zárkózott a ZTE (51-47), a folyamatot jó védekezéssel állította meg a DVTK, Tomlinson úr volt a palánk alatt, és Gorjanácz is kiosztott egy sapkát, a másik oldalon pedig Jovanović duplázott (53-47). Szalay büntetőjére Tomlinson válaszolt, és a játékvezetők felpörgették a faultok kiosztását (55-48). Labdaszerzés után Szécsi vezette a DVTK lerohanását, Bays sportszerűtlen hibáért állította meg. A vendég időkérést követően ugyan kimaradtak a büntetők, de egy csodaszép támadás végén Tomlinson a gyűrű alól értékesítette a ziccert (57-48). Bays középtávolijára Szécsi triplával válaszolt, először vezetett 10 ponttal a DVTK (60-50). Jovanović negyedik hibáját is befújták, ezért leült a kispadra, Nagy pedig értékesítette a két büntetőt (60-52). Szécsi ezúttal hibátlanul célzott a büntetővonalról (62-52). Szécsi labdalopása és Tomlinson blokkja aratott tapsot a nézőtéren, Szalay kosarának csak a vendégek kispadján örültek (62-54).

A záró negyed első kosarát Czank dobta a hárompontos vonalon túlról (65-54). Rasheed szabálytalankodott, azonban utána Bays visszakapott, amiért sportszerűtlen hibát ítéltek ellene. Ez már a második, így számára véget ért a mérkőzés. Nagyon nem akarta érteni az amerikai játékos, hogy mi történik, végül Maikel López időkéréssel vágta át a gordiuszi csomót. Rasheed mindkét büntetőt bedobta, a maradó labdából pedig Tomlinson szerzett pontokat (69-54). A kivédekezett támadás után újra Tomlinson használta ki, hogy nem volt ellenfele a palánk alatt, erre időt kért a ZTE (71-54). Eldőlni látszott a mérkőzés, 7 perccel a vége előtt 17 ponttal ment a DVTK. Horváth Zs. kozmetikázott az eredményen, Rasheed viszont látványos kosárral tartotta az előnyt (73-56). Nagy 2+0-s kombinációval faragott a hátrányból (73-58), amikor Maikel López visszamagasította a csapatot, egyszerre küldte föl Jovanovićot, Tomlinsont és Szécsit. Az ausztrál lány dobott közülük pontot háromszor is, közte Hegedűs-Őri volt eredményes (79-61). Orsó középtávolija után a visszaálló Gorjanácz használta ki, hogy behúzóik az ellenfél a palánk alá (82-63). Az utolsó percre ismét játéklehetőséget kapott a saját nevelésű Vörösházi Jázmin és Bach Boglárka. Böröndy egy büntetőjével zárkózott a ZTE, amjd a játékvezetők szórakoztatták a közönséget, akik ellentétesen ítéltek, majd az ezt szóvá tevő Maikel López kapott technikai hibát. A narancssárga mezesek a végére teljesen megzavarodtak, már azt sem tudták, honnan jön a bedobás Böröndy kihagyott büntetője után. Két tizedmásodperccel a vége előtt Hegdűs-Őri dobott még két büntetőt, de ez már nem osztott-szorzott (82-66).

Az Aluinvent DVTK így az 5. helyért folytathatja, a PEAC ellen. Az első találkozó szerdán 18 órakor kezdődik Pécsett. Az idény utolsó hazai mérkőzését pedig vagy vasárnap, vagy május 1-jén, hétfőn játssza a csapat.

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 82-66 (25-18, 19-21, 18-15, 20-12)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezető: Farkas Gábor, Ádám József, Vida József.
Aluinvent DVTK: Czank 13/9, Rasheed 16/6, Szécsi 7/3, Tomlinson 25, Jovanović 13. Csere: Horváth B. 2, Gorjanácz 6/3, Vörösházi, Bach Vezetőedző: Maikel López.
ZTE: Nagy D. 17/9, Burkholder 13/6, Böröndy 1, Horváth Zs. 2, Bays 9. Csere: Szalay 12/3, Hegedűs-Őri 7/3, Orsó 5/3. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Edzői értékelések

Maikel López: Gratulálok a csapatomnak, és sok sikert kívánok ZTE-nek a Vasas ellen a folytatásban! Fontos volt, hogy tanuljunk a korábban elkövetett hibáinkból, és kijavítsuk azokat. Mindenki megtett mindent, hogy az ötödik helyért folytassuk a rájátszást, ennek köszönhető a győzelmünk.
Gáspár Dávid: - Gratulálok a DVTK-nak, és nagyon büszke vagyok a lányaimra is. A DVTK kerete megfogyatkozott, de így is nagyon erős csapat. Az építkezés elején járunk, az idény elejéhez képest a játékunk előre lépett. Két negyedben kaptunk ki 10 pont körüli különbséggel, aminek örülök, ilyen részsikerekre kell építkezni. Sok sikert kívánok nekik, mi pedig megyünk tovább a 7. helyért.

Csapatkapitányok mondták

Czank Tímea: - Gratulálok az ellenfélnek, mert nagy küzdelemben győztünk. Még megpróbálunk két-három mérkőzést játszani, legyőzni a PEAC-ot, és akkor elégedettek lehetünk.

Szalay Virág: - Gratulálok a DVTK-nak! Nagyon örülök, hogy még egyszer eljöhettünk Miskolcra, és harmadik meccset játszhattunk. Úgy érkeztünk, hogy apait-anyait beleadunk, amit lehetett, mindent meg is tettünk. A bombaerős DVTK ellen szépen helytálltunk, ők voltak az esélyesebbek, de ma is megszenvedtek ellenünk. A légiósaink felültek a provokációnak, nem tudtak higgadtak maradni. Ők a húzóembereink, ezért ez érzékenyen érintett bennünket. Megyünk tovább, célunk a 7. hely megszerzése.

Vissza

Ezeket olvastad már?

MOTIVÁCIÓ MINDEN NAPRA-Országjáró Roadshow Szabó Péterrel

MOTIVÁCIÓ MINDEN NAPRA-Országjáró Roadshow Szabó Péterrel

Hooligans Symphonic

A Miskolci Szimfonikusok és a 20 éves Huligánok találkozása egy színpadon.

U16: European Rookie Cup U16 Nemzetközi jégkorong tornasorozat

Miskolci Jégcsarnok 2017. 03. 31-04. 02.