Miskolc Városi Szabadidőközpont Nonprofit Kft.3530 Miskolc Görgey A. u. 19. Telefon: +36 46 506 442

DVTK Jegesmedvék - HC‘05 Banská Bystrica 1-4

DVTK Jegesmedvék - HC‘05 Banská Bystrica 1-4
A Tipsport Liga vasárnapi játéknapján a HC‘05 Banská Bystrica csapatát fogadta a DVTK Jegesmedvék. A gól nélküli első harmad után Beauvillier szerezte meg a vezető találatot, de a vendégek fordítani tudtak még a második játékrészben, a hajrában pedig bebiztosították győzelmüket.

A vasárnap esti találkozó első négy percében 7 lövés is eltalálta Adorján és Beskoworany kapuját, majd az ötödik percbe belépve Gőz Balázs nagy helyzete maradt ki. Egy percel később Kabac gáncsolta el Vojtkót, aki nagy erővel a palánknak csapódott, így két perc hazai létszámfölény következett. Ez alatt Galanisz előtt adódott nagy lehetőség a gólszerzésre, de a kettő az egy elleni helyzetnél a passzt választotta a csatár, a korong pedig elkerülte a vendég kaput. A harmad felénél a mezőnyjáték vette át a főszerepet, mindkét csapat jól dolgozott a védekező harmadban, így kevés igazán nagy helyzet alakult ki. A 13. percben Cardwell és Tousignant dulakodása után besztercebányai emberelőny következett, ami alatt Adorján két nagy védést mutatott be, Miskolczi pedig egy szép kontrát vitt végig. Ezt követően folyamatos játék alakult ki, amit jól jelzett, hogy a 13. percben 2+2 perces büntetést kapó Tousignant csak 20 másodperccel a harmad vége előtt jöhetett vissza a büntetőpadról, mert nem volt játékmegszakítás.

A második játékrész első perceiben Beskoworany volt munkában, Miskolczi és Galanisz lövését is védenie kellett. A 26. percben Nemcik ült ki a büntetőpadra, ezt a létszámfölényt pedig hamar sikerült gólra váltani. David Rodman szélről remek keresztpasszt adott Beauvilliernek, aki kapásból a hálóba lőtt (1-0). 9 másodperc múlva ismét hazai emberelőny következett, de ez a két perc a helyzetek ellenére nem hozott gólt. A meccs felénél a vendégek nagyobb tempóra kapcsoltak, Adorjánnak sorra kellett bravúrokat bemutatnia. Ezt a nyomást Kyle Beach helyzete törte meg, de a kanadai csatár lövését is védte  Beskoworany. A 33. percben megszületett az egyenlítő találat, Sille ért bele Datelinka lövésébe, így Adorján tehetetlen volt (1-1). Három perccel később már a besztercebányaiaknál volt az előny, Hohmann fejezett be góllal egy három a kettő elleni támadást (1-2). Két perccel később Ryan Harrison léphetett ki egyedül, de a szólója végén nem sikerült a kapuba találtni, ami megbosszulta magát, mert az ellentámadásból Hohmann szerezte meg csapata harmadik gólját (1-3).

A harmadik játékrész egy kihasználatlan hazai emberelőnnyel indult, de csak pár centin múlott a gól, hiszen Beauvillier a kapuvasat találta el. Nem sokáig játszottak egyenlő létszámban a felek, hiszen Ross is a büntetőpadra ült két percig. A kivédekezett emberhátrány után mindent megtett Marcel Rodman csapata annak érdekében, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, de a kialakított helyzetek nem mentek be. A hajrába érve eldöntötte a meccset a címvédő, Hickmott fejezett be egy létszámfölényes támadást (1-4).

Tipsport Liga

40.forduló

2020. január 12. 17:30

DVTK Jegesmedvék - HC ‘05 iClinic Banská Bystrica 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.245 néző, játékvezetők: Martin Korba, Ondrej Kalina, Martin Jobbágy, Lukas Beniac

DVTK Jegesmedvék:  Adorján (Rajna) - Ross, Szirányi, Rodman, Galanisz, Magosi - Gőz, Dudás, Harrison, Vas, Beauvillier - Láda, Vandane, Beach, Tousignant, Kiss P., - Vojtkó, Miskolczi, Ritó, Vezetőedző: Marcel Rodman

HC ‘05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) - Southorn, Mihalik, Jaaskalainen, Hickmott, Hohmann, Datelinka, Cardwell, Hrnka, Mlynarovic, Lamper, Nemcik, Brejcak, Bartánus, Bubela, Sille, Zubák, Fafrák, Kabác, Ihnacak, Gabor, Vezetőedző: Dan Ceman

Vissza

Ezeket olvastad már?

Szombaton itthon játszik az Aluinvent DVTK

A Női kosárlabda NB I. A-csoport 16. fordulójában a ZTE NKK együttesét fogadja az Aluinvent DVTK. A mérkőzés szombaton 18:00 órakor kezdődik a Generali Arénában.

Szekszárd - Aluinvent DVTK 79-84

A Női kosárlabda NB I. A-csoport 15. fordulójában a Szekszárd csapatához látogatott az Aluinvent DVTK, és nagyszerű harcos erényeket csillogtatva, végig vezetve 84-79-re diadalmaskodott riválisa otthonában. Ezzel a győzelemmel a piros-fehérek nagy lépést tettek az alapszakasz második helyének megszerzéséért vívott küzdelemben.

DVTK FUX - MÁV Előre-BERICAP 3:0

A Női Röplabda NB I Liga 11. fordulójában a MÁV Előre-BERICAP gárdáját fogadta a DVTK FUX, és remek játékkal, ellenfelének esélyt sem adva 3:0 arányban diadalmaskodott a naptári év első mérkőzésén.