Miskolc Városi Szabadidőközpont Nonprofit Kft.3530 Miskolc Görgey A. u. 19. Telefon: +36 46 506 442

Elmarad a negyeddöntő első mérkőzése

Elmarad a negyeddöntő első mérkőzése
A koronavírus járvány újra elérte PEAC együttesét, amely így nem tud elutazni holnap az Aluinvent DVTK elleni negyeddöntő keddre kiírt első összecsapására. A találkozó így elmarad, és a párharc folytatása is kétségessé vált.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, negyeddöntő

2021. március 23., kedd
18:00 Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs (elmarad)

A PEAC-Pécs tájékoztatása szerint az egyik sportolójuk már a március 10-11-én lejátszott két utolsó alapszakasz meccsük után megfertőződött Covid-19-cel. Ő akkor karanténba került, a többieknek nem adta át a vírust, esetükben a tesztelés negatív eredményeket hozott. Szombatra azonban egy másik csapattagjuk is tüneteket érzett, akinek a vasárnapi tesztje fertőzöttséget mutatott.

A mai, hétfő reggeli gyorsteszt még egy pozitív eredményt hozott, ami kapcsán a PEAC junior játékosai is kontakt személyekké váltak. Ebben a helyzetben a pécsiek úgy döntöttek, hogy játékosaik, sporttásaik, ellenfeleik egészségének megóvása érdekében minden stábtagjuk önkéntes karanténba vonul. Ebből a helyzetből két, 48 óra különbséggel elvégzett negatív PCR-teszt jelenthetne számukra kiutat, amelyet kedden és csütörtökön tudnak elvégezni. Ellenfelünknek pillanatnyilag csupán három olyan játékosa maradt, akik bevethetők lennének kedden.

A magyar bajnokság abban a szakaszában jár, amikor a negyeddöntők során halasztásra nincs idő és lehetőség (jövő szerdán már indulnia kell az elődöntőnek), ezért a PEAC vezetősége úgy határozott, hogy csapatuk a keddi meccsre nem utazik el. Ez azt jelenti, hogy a negyeddöntő első mérkőzését játék nélkül az Aluinvent DVTK javára igazolja a szövetség. A tervek szerint pénteken az egészséges játékosaival a PEAC kiáll a második mérkőzésre.

Jobbulást és gyors felépülést kívánunk az érintetteknek!

Vissza

Ezeket olvastad már?

U21: Ifj. Ocskay Gábor JA - DVTK Jegesmedvék 3-4

Az U21-es bajnoki döntő második mérkőzésén nyerni tudott a DVTK Jegesmedvék csapata Székesfehérváron. Az Ifj. Ocskay Gábor JA elleni találkozó végig szoros és nagy csatát hozott. A mérkőzés hőse Farkas Márton lett, aki a harmadik harmadban előbb egyenlített, majd az 59. percben megszerezte a győztes találatot. A párharc állása így 1-1-re alakult, a két csapat legközelebb szerdán találkozik a Miskolci Jégcsarnokban.

Győzelemmel kezdett az elődöntőben a DVTK Jegesmedvék női csapata

A női U25/B jégkorong bajnokság negyeddöntőjében a DVTK Jegesmedvék csapata kétszer is legyőzte az Ifj. Ocskay Gábor JA együttesét, így bejutott a bajnokság elődöntőjébe, ahol a párharc első meccsén idegenben nyert a KSI ellen. Az elődöntő második mérkőzését vasárnap rendezik a Miskolci Jégcsarnokban.

Csak üres lelátók előtt lehet mérkőzést rendezni

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke bejelentette, amennyiben az országgyűlés megszavazza a koronavírus-járvány terjedése miatt hozott szigorításokat, akkor szerdától többek között zárt kapus lesz minden professzionális mérkőzés.